בדיקת התאמה

בדיקת התאמה לניתוח לייזר

במידה ואתם מעוניינים לעבור בדיקת התאמה עליכם לזכור שבמידה ואתם מרכיבים עדשות מגע רכות אז יש להסירן לפחות 3 ימים (יש כאלו שידרשו שבועיים) לפני ההתאמה. במידה ואתם מרכיבים עדשות מגע קשות אז יש להסיר אותן לפחות שלושה-ארבעה שבועות לפני בדיקת ההתאמה. רצוי גם להביא לבדיקת ההתאמה את המשקפיים הכי עדכניות שיש בידכם.

בדיקת התאמה לניתוח לייזר להסרת משקפיים.

בדיקת התאמה אמורה לכלול:

  • בדיקת המספר של המשקפיים שיש בידכם
  • בדיקת המספר של המשקפיים שהכי מתאימות לכם כרגע (בדיקת רפרקציה) לפני ואחרי הרחבת אישונים
  • בדיקת חדות ראייה עם ובלי תיקון רפרקציה (משקפיים הכי מתאימות)
  • מיפוי קרנית מסוג טופוגרפיה (טכנולוגיה מבוססת placido disk) וטומוגרפיה (טכנולוגיה מבוססת Scheimpflug ) שמאפשר להדגים פנים אחוריות וגם עובי הקרנית בנקודות מרובות בקרנית
  • בדיקה מלאה של רופא עיניים אשר כוללת אנמנזה רפואית, אנמנזה עינית, בדיקה במנורת סדק לפני ואחרי אישונים מורחבים ומעבר על מיפוי הקרנית
  • שיחה בין הרופא והמטופל לגביי היתרונות וחסרונות של כל אחד מסוגי הניתוחי הקיימים (PRK, LASIK, SMILE, החלפת עדשה וכו’)

בדיקת מספר במשקפיים שיש בידכם

בדיקת המספר של המשקפיים שיש בידכם והשוואה לעומת המספר הנוכחי שלכם הוא קריטי על מנת לוודא שהמספר הוא יציב. שינוי של מעל 0.5-1.0 דיופטר בשנה האחרונה הינה קונטרה-אינדיקציה לביצוע הניתוח. לכן, חשוב להביא את המשקפיים שלכם איתכם.

בדיקת חדות ראייה מתוקנת ולא מתוקנת

בדיקת חדות הראייה עם ובלי תיקון רפרקציה הוא חלק אינטגרלי על מנת לבדוק שאין עין עצלה (אמבליופיה או amblyopia) או פתלוגיה\מחלה נוספת מכיוון שנהוג לא לנתח מטופלים עם עין אצלה או פתלוגיה נוספת בעין שיכולה לפגוע בראייה. בנוסף, בדיקה זו מאפשרת תיאום ציפיות עם המטופל.

מיפוי קרנית

בדיקת חדות הראייה עם ובלי תיקון רפרקציה הוא חלק אינטגרלי על מנת לבדוק שאין עין עצלה (אמבליופיה או amblyopia) מיפוי קרנית הוא חלק אינטגרלי בבדיקת התאמה של מטופל. במיפוי קרנית מחפשים לראות אם יש אירגולריות במראה של הקרנית שיכול להיות ביטוי של קרטוקונוס קליני או תת-קליני שהינו קונטרה-אינדיקציה מוחלטת לניתוח. בנוסף, בודקים את העובי של הקרנית בעזרת המיפוי. עובי מתחת ל500 מיקרון ושארית סטרומה מתחת ל300 מיקרון הינם קונטרה-אינדיקציה לניתוח LASIK ובמצבים אלו בוחנים היתכנות של ניתוח PRK בלבד.

בדיקה עינית מלאה

בדיקה מלאה מתחילה בלדבר עם המטופל (אנמנזה) ולשמוע על הרקע הבריאותי (האם חולה סכרת? האם יש מחלות מפרקים? וכו’), הרקע עיני (האם עבר ניתוחי עיניים? האם סובל מגלאוקומה? וכו’), הרקע המשפחתי (האם היו מחלות עיניים במשפחה? קרטוקונוס? וכו’) עבודה ותחביבים (מתאגרף? שוטר? וכו’). בהמשך, יש צורך בבדיקת עיניים מלאה עם ובלי אישונים מורחבים. חשוב לחפש סימנים של מחלות עיניים בחלק הקדמי והאחורי של העין שיהוו קונטרה-אינדיקציה לביצוע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר (יובש חמור, מחלות עפעפיים, דלקת תוך עינית, קטרקט, גלאוקומה ומחלות של הרשתית).

שיחת סיכום בין הרופא והמטופל

חשוב להדגיש שלא כל אחד מתאים לכל לפרוצדורה. לכן, על הרופא להציג בפני המטופל את הממצאים של הבדיקת התאמה ולשוחח עימו על היתרונות וחסרונות של כל שיטה והשיקולים בעד ונגד כל אחד מהם במקרה הספציפי שלו. לבסוף, הרופא והמטופל צריכים לקבל החלטה ביחד, האם בכלל לעבור ניתוח הסרת משקפיים? ואם כן אז איזה?